/Over
Over 2022-12-02T07:34:00+00:00

TV en video

The Perfect Wedding

Weddingplanner

Winnaar OFS Ondernemersprijs 2014/2015

Ja, Wij Willen!

Publicaties

Brand New Magazine – april 2018

Nesselande living – december 2017

Bruid & Bruidegom Magazine – augustus 2016

Bruid & Bruidegom Magazine – mei 2016

Bruid & Bruidegom Magazine redactioneel – januari 2016

Bruid & Bruidegom Magazine – januari 2016

Lourens Magazine – augustus 2016

Lourens Magazine – juni 2016

Lourens Magazine redactioneel – juni 2016

Lourens Magazine – februari 2016

Geschiedenis

Als zoon van horlogemaker / goudsmid zat Ed Nobel al vroeg achter de werkbank. Vanaf z’n tiende jaar had Ed de passie voor het vak al gevonden. Ed volgde de opleiding tot goud- en zilversmid in Rotterdam, die hij in 1984 afrondde. Als je een eigen bedrijf wilde beginnen, moest je destijds ook het middenstandsdiploma halen én een aanvullende opleiding in Schoonhoven om het meesterteken te mogen voeren. Voor dat laatste moest hij een speciaal werkstuk maken. Ed’s meesterteken is gebaseerd op een voorstelling van een Griekse strijdbijl, aangevuld met zijn initialen.

Hij ging aan de slag bij een groot atelier in Den Haag en daarna als zetbaas in een juwelierszaak in Vlaardingen. Hier heeft Ed de nodige ervaring opgedaan. In 1988 schreef Ed Nobel zich in bij de Kamer van Koophandel. Eerst werkte hij voor andere juweliers. Enige tijd later kon hij een garagebox in de sterrenbuurt in Spijkenisse verbouwen tot eigen werkplaats.

Ed kreeg het steeds drukker: de werkplaats en werken voor andere juweliers. In 1992 besloten hij en zijn vrouw het huis aan de Copernicuslaan te kopen. Een jaar later startte hij op de begane grond met een atelier en verkoop van horloges en sieraden. Soms was het zo druk dat de klanten buiten in de rij stonden. Op den duur werd dat een probleem, en dat gold ook voor het parkeren. Die grote toeloop had Ed Nobel vrijwel uitsluitend te danken aan mondelinge reclame.

Opvolgend konden zij een stuk grond kopen aan de Oranjelaan op de hoek bij de Hekelingseweg en de Groene Kruisweg en lieten een huis annex atelier en winkel bouwen, ontworpen door architect Han de Kluijver. Het werd een opvallend gebouw met op de begane grond een open uitstraling die tot op de dag van vandaag werkt.

Nu, 19 jaar na de bouw is het atelier nog steeds het hart van het bedrijf. Dit wordt nu ook versterkt omdat het atelier medio 2014 naar het centrale deel van de ruimte is verplaatst. Het ‘Atelier van de toekomst’ is gerealiseerd. En het resultaat mag er zijn. De combinatie van ambacht, kennis en state of the art technieken als lasers en microscopen laat zien dat het ‘Atelier van de toekomst’ op het allerhoogste niveau werkt en zijn tijd ver vooruit is. De sfeer in het ‘Atelier van de toekomst’ laat zich het beste omschrijven als kunstzinnig en creatief, maar ook als gemoedelijk en open. Het design en de nieuwe indeling van het interieur, in combinatie met de toegepaste materialen, vertalen het karakter en de visie van Ed Nobel op onderscheidende wijze.

Vianny 22 jaar
Nick 27 jaar
Ed 55 jaar

Inmiddels werkt zoon Nick – die de passie voor het vak van vader en grootvader heeft geërfd – al volop mee in het atelier en de winkel. Op 27-jarige leeftijd is hij al zeer vakkundig en we zien zijn werk in de toekomst met enthousiasme tegemoet. Maar ook de jongste zoon Vianny werkt al de winkel. Zijn grote passie is mode ontwerpen.

Vacatures

Wij zoeken enthousiaste teamleden!

Medewerker Marketing & Communicatie (m/v)
Verkoopadviseurs (m/v)
Goudsmeden (m/v)

Stuur je CV met motivatie naar info@ednobel.nl t.a.v. Ed Nobel